Rouwvervoer

Rouwvervoer voor de dag van de uitvaart is al lang niet meer de zwarte, witte of grijze rouwauto. Of zoals deze veel wordt genoemd; lijkwagen.

Gemotoriseerd rouwvervoer
En zijn vele alternatieven. Zowel gemotoriseerd rouwvervoer. Dit kan zijn een roze rouwauto, een VW-camper, een oldtimer of een mini. Als rouwvervoer op dieren- of mensen kracht.Ben jij al bekend met de rouwbus? Dit is een bus waarbij de nabestaanden samen met hun overleden dierbare kunnen worden vervoerd. Neem een eens een kijkje op:www.rouw-vip.nl.Voor de motorliefhebbers is het mogelijk per zijspan te worden vervoerd. It leatste ritsje kan deze manier van rouwvervoer verzorgen in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijsel. Lees meer op:www.itlesteritsje.nl

Alternatief rouwvervoer
Er zijn tal van milieubewuste keuzes te maken op het gebied van uitvaart en rouwvervoer. De rouwkoets met paard heb je wellicht eens gezien op tv of misschien zelfs in het echt. De rouwkoets met koe is waarschijnlijk minderbekend. Een mooi alternatief als je geen paardenliefhebber bent maar meer met koeien hebt.


En wat ook kan
Tot slot informeer ik u over het rouwvervoer op mensenkracht. De rouwbakfiets is een bakfiets waarvan de bak zo is gemaakt dat deze geschikt is om een kist te vervoeren. De uitvaartkist kan ook achter de fiets met een karretje, dit heet de uitvaartfiets. Lopend uw dierbare vervoeren, dat kan met de loopkoets. De ritmische beweging van lopen vertraagt de tijd. Een moment dat bet wat tijd mag nemen.