GEDREVEN

DOOR PERSOONLIJKE
ERVARING


JESSICA MONSMA | UITVAARTBEGELEIDSTER

Van rouw naar rust

Over mijzelf

Mijn verhaal

Helaas kan ik het zeggen: ik heb de dood van dichtbij meegemaakt.  Mijn eigen zus, het kostbare leven ontnomen. De ervaring van haar uitvaart heeft me diep geraakt en mijn levenspad ingrijpend veranderd. Vanaf dat moment wist ik dat mijn roeping lag in het ondersteunen van anderen op een vergelijkbare reis, net zoals de uitvaartbegeleider er voor mijn familie en mij was.


Daarbij wilde ik me gaan specialiseren in gebeurtenissen als deze die vaak gepaard gaan met intense emoties en rouw. Ik heb persoonlijk ervaren hoe cruciaal de periode tussen het overlijden en de uitvaart is. In die week ontstaat iets buitengewoon waardevols voor het rouwproces.


Mijn overtuiging is dat er niet zoiets bestaat als een 'standaard uitvaart'. Elke uitvaart moet een weerspiegeling zijn van de wensen en persoonlijkheid van de overledene, en tegelijkertijd troost bieden aan de nabestaanden. Met passie, creativiteit en liefde begeleid ik elke uitvaart. Ik hecht waarde aan het respecteren van diverse wensen, ongeacht cultuur, religie of achtergrond. Mijn benadering is afgestemd op uw tempo.


Mijn ultieme doel is om het afscheid nemen zo te begeleiden dat je er later met een vredig gevoel op terug kunt kijken. Samen creëren we een afscheidsceremonie die niet alleen recht doet aan de dierbare die we verloren hebben, maar ook een betekenisvolle en helende ervaring biedt voor degenen die achterblijven.

Specialisatie en werkgebied

Mijn werkgebied omvat voornamelijk het noorden van het land, en vanuit Friesland leg ik de benodigde kilometers af. Wat werktijden betreft, ben ik volledig flexibel; mijn bereikbaarheid kent geen grenzen. Of het nu dag of nacht is, je kunt altijd contact met me opnemen via telefoon, e-mail of Whatsapp.


Bij GaandeweG UitvaartEducatie heb ik mijn diploma 'Uitvaartbegeleider' behaald. Mijn specialisatie ligt in het begeleiden van uitvaarten na onnatuurlijke doodsoorzaken, zoals zelfdoding, moord of fatale ongevallen. Wat betreft afstanden ben ik hierin niet beperkt. Meer informatie over mijn specialisatie is te vinden onder het kopje 'Plotseling verlies'.

“Beoordeel de dag niet op de oogst die je binnenhaalt,

maar op de zaadjes die je plant.”

Van rouw naar rust,

begeleiding geïnspireerd door persoonlijke ervaringen.

Neem contact op


Let op, neem bij het melden van een overlijden

 altijd  telefonisch contact met mij op.

 
 
 
 

Bereikbaarheid


24 uur per dag, zeven dagen per week kun je mij bereiken via telefoon, e-mail of Whatsapp. Of het nu midden in de nacht is of tijdens het weekend, ik sta klaar om onmiddellijk te reageren op jouw oproepen, berichten en vragen. Mijn toewijding gaat verder dan reguliere kantooruren.


In de wereld van rouw en verlies begrijp ik als geen ander dat de behoefte aan ondersteuning geen klok kent. Dus, voel je vrij om op elk moment contact op te nemen; jouw gemak en gemoedsrust zijn mijn prioriteit.

Social media